Τον Μάρτιο του 2008, το ιταλικό περιοδικό Casamica δημοσίευσε μία εικόνα από την Διπλωματική Εργασία του Δημήτριου Κέφαλου με τίτλο: Υποθαλάσσια Εγκατάσταση ΕΝ.Α.Ε.

Το Casamica είναι ένα περιοδικό που δημοσιεύεται σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ιταλία, την Corriere Della Sera. Ο συντάκτης του άρθρου "who.what.where", ο κ. Gege Maronga συμπεριελάμβανε μια εικόνα από το εσωτερικό του υποθαλάσσιου μουσείου στο άρθρο του με τίτλο: "Grecia Sommersa".

Δείτε παρακάτω το πρωτοσέλιδο του περιοδικού και τη σελίδα 31, η οποία περιλαμβάνει το άρθρο.

Σε μια εκδρομή στην χερσόνησο της Χαλκιδικής, κληθήκαμε να περπατήσουμε μέσα στο δάσος, και να αναζητήσουμε ιδέες. Κατά τη διάρκεια αυτού του περιπάτου, ο σχεδιασμός προήλθε από τα φύλλα του πεύκου. Η προσπάθεια ήταν να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο για τη βρύση ενός κοντινού χωριού, με τη χρήση της ξυλείας του δάσους. Ονόμασα την κατασκευή "Καλογεράκι", που ήταν και το όνομα της κρήνης. Σκοπός της εγκατάστασης είναι να παρέχει σκιά για τη βρύση, χωρίς να εμποδίζει το φως του ήλιου εντελώς. Στην κορυφή της κατασκευής, μικρότερα κομμάτια ξύλου τοποθετούνται τυχαία, μοιάζοντας με ένα μάτσο πευκοβελόνες, ενώ οι μεγαλύτερες δοκοί στήριξης αφήνουν αρκετό χώρο για τους ανθρώπους να προσεγγίσουν τη βρύση.

Περιοδικό "CASAMICA"

Βιβλίο "Σχεδιασμός Χώρων Μικρής Κλίμακας & Αντικειμένων"